Restaurant - Bryggeri - Gastropub

Om stedet & historien

Opsahlgården

Opsahlgården holder til i Kirkegata på Vestsida – i et av byens eldste bevarte hus. Det gamle huset fra begynnelsen av 1700-tallet hadde i lengre tid vært falleferdig og det hang et «frednings-spøkelse» over gården.

Gjentatte diskusjoner og forhandlinger med Riksantikvaren endte med at fredningen «kokte» ned til verneverdig. Dermed kunne vi endelig begynne jobben med å bygge opp huset til nåværende tilstand. Mye er nytt, men sjelen og en del av det gamle er bevart. Restauranten åpnet i februar 2001, og i 2004 fikk vi «Verneprisen» for restaureringen av Kongsberg Kommune.

Restauranten i 1 etg. benytter vi nå kun for lukkede selskaper.
Dette inkluderer fine stuer som passer bra til feiringer av alle slag.
Selvsagt også til forretnings-middager og andre begivenheter.

Ta kontakt for tilbud om du planlegger bryllup, rundt år eller noe annet som skal feires.

Opsahlgården er fellesbetegnelsen for vår gastropub Christians Kjeller, Kongsberg Bryggeri.

Christians Kjeller

Kjelleren var ment å bli et tilskudd til restauranten. Da takhøyden ble gravd ut, raste det en steinvegg, noe som egentlig var ganske kritisk. Selvsagt skjedde dette en fredag ettermiddag. Restauranten var fullbooket og vi var veldig spente på om huset i det hele tatt ville stå…Kanskje måtte vi ringe rundt til alle gjester i værste fall.

Med gode håndverkere og hjelpere fikk vi støttet opp taket – og alt gikk heldigvis bra. På denne måten oppsto Christians Kjeller, et lokale vi mente var perfekt for en pub med scene. Navnet har kjelleren fått fra en ovns-plate vi fant og motivet trodde vi var Christian Quart.

Det viste seg å være Christian den femte, men dette passet egentlig enda bedre da denne kongen var en smule drikkfeldig.

Kjeller’n bruker vi i dag som hoved-lokale og inkluderer da gastropub/restaurant og fungerer også som smaks-arena for vårt mikro-bryggeri, i tillegg til vårt utvalg av øl og annen drikke fra både inn og utland, fra fat til flaske.

Fantastiske konsertopplevelser

I flere år var det ganske så trangt og tett i Kjeller’n – med intime og fantastiske konsertopplevelser. I ettertid har Kjeller’n blitt litt større og er åpnet opp med innvendig trapp opp til restauranten.

KLIKK HER FOR KONSERT KALENDER

Kongsberg Bryggeri

Høsten 2011 fikk vi med oss en stockholmer med en genuin interesse for øl, og vi bygde opp et bredt utvalg med norsk og utenlandsk ølsorter. I 2014 startet vi et eget mikrobryggeri og valgte å kalle det Kongsberg Bryggeri.

Vi brygger 300L øl av gangen og serverer det meste av produksjonen i egne lokaler. Vi tapper nå også noen av våre øl på flaske som til salgs i butikker på Kongsberg.

Mat og ØL i kombinasjon

Vårt fokus er i hovedsak på kort-reist mat i kombinasjon med eget brygget ØL der alltid gode råvarer og smak står i fokus.

Vi har faglærte kokker på kjøkkenet og er godkjent lærebedrift for lærlinger. Mange har fått sitt fagbrev hos oss. All mat blir laget fra bunnen.

Alt fra egen is og sorbet til kraft og sauser. Vi samarbeider selvsagt også med lokale produsenter.

Vi arrangerer også øl smakinger i kombinasjon med mat!